Работно време

Понеделник - Неделя
08.00 - 22.00 ч.

Пиле по градинарски

Пиле по градинарски
Начало » Рецепти » Основни ястия » Пиле по градинарски

Месото се запържва с 2-3 супени лъжици мазнина, прибавят се 2-3 глави лук, една лъжица доматено пюре, една лъжица брашно и накрая се слага една лъжичка червен пипер. Залива се с гореща вода и ястието ври на бавен огън.
Отделно се задушават в 2-3 лъжици мазнина 3-4 моркова и 1-2 глави целина, нарязани на дребни кубчета. Прибавят се ¼ кг гъби, изчистени и нарязани на едро, след гъбите се прибавя за задушаване около ½ кт грах.
Докато зеленчукът се задушава, отвреме навреме се разбърква и се добавя по малко вода, за да се поддържа сос.
След като зеленчукът е готов и месото е омекнало се прибавя към всичко това една чаша вино и се оставя да ври около 15 минути. Добавят се ½ кг картофи и 4-5 домата, нарязани на едро.
Ястието се поднася обилно поръсено със ситно нарязан пресен магданоз. 

За нас Кариери Вашето мнение Контакти Концесионери Партньори